En utenlandstur er over. Alta musikkorps har besøkt Tallinn, Estlands hovedstad, torsdag 22. til mandag 26. juni 2006. Pluss 30 musikere var installert på Domina Ilmarine Hotel , et steinkast fra både Østersjø og Gamleby. Et overnattingssted vi absolutt anbefaler. Hotellet er ”bygd inn” i en gammel mekanisk fabrikkbygning, store, høye rom/leiligheter med kjøkken, stue og bad nede og soverom oppe på stor hems. Restaurant over gjennomsnittet! Det ble spill og musikk fra første dag, langt inne i Kadriorg-parken, etter vaaandring langs grus og over plen. Varmt og lummert og kanskje noen flere små regndråper enn tilhørere? Men Presidentpalasset lå like ved, så kanskje de hørte med!?

 

Neste spilling var på selveste Rådhusplassen med ”et hav” av tilskuere og -hørere. Det var i følge Per den beste konserten vi har gjort på lenge! Det kjentes ikke langt unna heller – også for oss, som blåste og slo :-)

Ellers ble det til mat og drikke på Olde Hansa og andre besøksverdige steder. Og gåtur rundt i Gamlebyen, som med klar og tydelig guide ga oss innsikt i Tallinns liv og historie! Noen tok turen til Stockmann kjøpesenter, der de fikk påfyll av god(!?) vesterlandsk kjøpekultur og tømming av egen kasse, tipper vi. ;-) Og noen av oss kjøpte trikkebillett, som vi brukte til å frekventere Tallinn på kryss og tvers, inklusive etablissementer i ”ytre strok”, som serverte mat og drikke til en fattig brøkdel av det vi måtte ut med i det turistiske Sentrum!

Besøksverdig etablissement i "ytre strok"
Dagene gikk raskere enn trikken, men både ”brukskunstmarked” i øst og ”loppemarked” i vest ga turen verdifullt innhold. Og sånn gikk livet på tur med Musikken fra Alta. I to-tre puljer måtte vi ta returen, og tida ble såpass knapp at kofferten kom en dag etter de første hjem til Alta. Men fram kom visst alle, til slutt! ;-)

God sommer!